Braamhuis - voor het leven

Over ons

Awesome Image
Over Braamhuis

Gezellig en laagdrempelig

Het Braamhuis is een inloophuis, dat zich richt op de psychosociale oncologische zorg in de Liemers.

Eén op de drie mensen krijgt te maken met kanker. Wanneer kanker je raakt (op welke manier dan ook) komt er heel wat op je af. De diagnose kanker heeft een enorme impact. Je gaat verder, maar hoeft het niet alleen te doen. Om die reden staat het Braamhuis in Zevenaar. Een inloophuis waarvan de deuren open staan voor mensen die kanker hebben of er juist van genezen zijn, hun familieleden, overige naasten en nabestaanden. Een plek voor aangename zorg en extra aandacht. Voor en door de Liemers.

Het Braamhuis is een activiteit van de Jan Braam Stichting. De Jan Braam stichting is opgericht in 2007. Het Braamhuis is geopend in 2012.

Om ook buiten het ziekenhuis extra psychosociale zorg te kunnen bieden, heeft de stichting het initiatief genomen tot de realisatie van het Braamhuis, een inloophuis voor mensen die geraakt worden door kanker. Het Braamhuis (De Jan Braam Stichting) is opengegaan eind 2012.

Met de oprichting van de Jan Braam Stichting hebben betrokken internisten van de afdeling Interne geneeskunde in het Ziekenhuis Zevenaar een uniek initiatief opgepakt om dit te kunnen realiseren.

Lotgenotencontact, informatie en activiteiten
Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte. Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis!
Awesome Image
Awesome Image
De Braamhuisstichting is een onafhankelijke non- profit Stichting.
Achter de schermen wordt het Braamhuis bestuurd door een actief en betrokken bestuur. Alle vrijwilligers/ bestuurs-Rvt leden zijn onbezoldigd en ontvangen in enkele gevallen uitsluitend een onkostenvergoeding. De Braamhuis Stichting beheert een mooie bungalow, die beschikbaar gesteld door de gemeente Zevenaar. Naast de activiteiten de Stichting zich bezig met het financieel en beheersmatig mogelijk maken van het huis. De Raad van toezicht heeft vier per jaar een overleg met het voltallige bestuur. Bestuursvergadering vinden 1 x per maand plaats. In en rondom het Braamhuis zijn ongeveer 40 vrijwilligers actief. Zij vervullen de volgende functies gastvrouwen, huismeester, tuinmannen, docenten, jeugdvrijwilligers, activiteitenbegeleiders, communicatievrijwilligers. Braamhuis heeft geen structurele subsidies en is alleen afhankelijk van sponsoren, giften en legaten. Graag stellen we hier het Bestuur, ons Erelid, de Raad van Toezicht en de Raad van aanbeveling van het Braamhuis aan u voor.

Ons team

Raad van toezicht

Stap eens een keer vrijblijvend onze huiskamer binnen voor een kennismakijngsgesprek!

Wij leiden je graag rond in ons huis