Braamhuis - voor het leven
Laden Evenementen

Thema-avond Prostaatkanker

       

Op maandag 18 maart 2024 organiseert het Braamhuis in Zevenaar samen met de Prostaatkankerstichting en het Rijnstate ziekenhuis een thema-avond over prostaatkanker, voor mannen en hun partners.
Jaarlijks wordt ruim 14.000 keer de prognose prostaatkanker gesteld. Dat zijn meer dan 50 mannen per werkdag. En dat aantal stijgt nog steeds! Van deze mannen is 10% jonger dan 60 jaar. Bij de diagnose blijkt dat bij 1 op de 5 mannen de kanker al is uitgezaaid. Helaas geeft de kanker op zich op dat moment nog weinig klachten. Per jaar overlijden er ruim 3.000 mannen aan prostaatkanker.
Er wordt steeds vaker over screening en een bevolkingsonderzoek gesproken. Nu moet je meestal zelf het initiatief nemen. Gelukkig zijn er steeds meer behandelingen die de gevolgen kunnen beperken. Mannen met uitzaaiingen kunnen, met nieuwe behandelmethoden, nog lange tijd een goede kwaliteit van leven hebben.
Tijdens de bijeenkomst staan we stil bij hoe het is om te leven met prostaatkanker, de noodzaak van tijdige opsporing, de stand van de huidige diagnostiek, maar ook behandelmethoden bij uitgezaaide prostaatkanker.
Sprekers:
Ervaringsdeskundigen: hoe is het om te leven met prostaatkanker. Wat kan de Prostaatkankerstichting voor u betekenen? En de resultaten van een groot landelijk onderzoek naar (in)continentie bij mannen na behandeling.
Marita van den Berg, verpleegkundig specialist van de afdeling urologie van Rijnstate: over opsporing, huidige diagnostiek en behandelmethoden bij gelokaliseerde prostaatkanker en bij uitgezaaide prostaatkanker.
Aanmelden:
De bijeenkomst vindt plaats op maandag 18 maart 2024 van 19.30 tot 21.30 uur in het Braamhuis, Reisenakker 12 6903 ZJ in Zevenaar. Je bent welkom vanaf 19.00 uur.
De toegang is gratis.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via activiteitenbraamhuis@gmail.com . Wacht niet te lang; de ruimte is beperkt.
Het helpt ons, als u uw vragen vooraf aan ons doorgeeft. Dan kunnen we daar rekening mee houden.

Belangrijke informatie

  • Datum: 18 maart
  • Tijd: 19:30 - 21:30