mahjong spelen

Mahjong spelen

Mahjong is een Chinees spel en wordt gespeeld met 4 personen aan een vierkante tafel. Een volledig spel bestaat uit 144 stenen,Winden: Oost, Zuid,West, Noord. Draken: rode, witte en groene draak. Kringen 1 t/m 9. Bamboe 1t/m 9. Tekens1 t/m 9 . En 8 seizoen stenen. Van elke steen zitten er 4 in een spel. Het doel van het spel is om met 14 stenen mahjong te maken, b.v 4 setjes van 3 dezelfde stenen en een sluitpaar van 2 dezelfde stenen. Of 4 setjes van drie opeenvolgende stenen en een sluitpaar van 2 dezelfde stenen. Deze combinatie levert wel minder punten op (Fan). Er zijn echter nog veel meer combinaties te maken die mahjong kunnen opleveren. Als je mahjong hebt, heb je gewonnen. Jose Emaus gaat het je leren.

Wanneer

Wanneer: donderdagmiddagen van 13.30 – 15.30 uur.
Datum: 16/1, 30/1, 13/2, 27/2, 12/3, 26/3, 9/4, 23/4, 7/5, 21/5, 4/6 en 18/6.

Bijdrage

1 strip per keer. Deze bijdrage komt ten goede aan het Braamhuis. Lees hier meer over de strippenkaarten.

Deelnemen

Aan deze workshop deelnemen? Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier.
Ben je op de dag zelf verhinderd? Vergeet dan niet om af te melden via mail of telefoon. Bij onvoldoende deelname kan het voorkomen dat een activiteit wordt afgelast.

Om elke (nieuwe) bezoeker de kans te geven mee te kunnen doen aan de activiteiten en workshops, hanteren wij de regel dat nieuwe gasten vóór gaan voor diegenen die al eens eerder mee hebben gedaan. Daarom moet iedereen zich steeds opnieuw aanmelden voor de activiteiten, als een nieuwe periode begint. Dit is 2x in het jaar: in januari en in september. Deze regel geldt ook voor de workshops.

  Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteiten/workshops/thema-avonden:

  Uw naam (verplicht)

  Uw straatnaam en huisnummer (verplicht)

  Uw woonplaats(verplicht)

  Uw email

  Uw telefoonnummer

   

  Bewaren