Thema-avond Mindfulness

9 april 2020 in het Braamhuis

Mindfulness  bij kanker

De diagnose kanker heeft een grote impact op je leven en gaat gepaard met veel emoties zoals boosheid, verdriet en angst. Vaak begint de verwerking pas echt als de behandelingen zijn afgerond en het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk.

Een mindfulness training leert je om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van de ziekte. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet en angst lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid. Hoe zorg je daarin goed voor jezelf?
Tijdens de thema avond zul je beter begrijpen wat mindfulness is en wat het niet is. We doen mindfulness oefeningen waarmee je zelf het effect van mindfulness al kunt ervaren. Zo kun je een beter beeld vormen of deze training iets voor jou is.
Over de mindfulness training:
De mindfulness training bestaat al ruim 30 jaar en de effectiviteit om stress te verminderen is wetenschappelijk bewezen. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2½ uur en één oefendag. Daarnaast oefen je thuis dagelijks 45 min. met behulp van audio opnames en een werkboek. Vele zorgverzekeraars vergoeden de kosten omdat deze training wordt gegeven door een erkende categorie 1 trainer.

Over de trainer:

Peter Haima is yoga & mindfulness docent en medisch bioloog. In 2010 werd hij zelf getroffen door kanker. Na de behandeling in Rijnstate is hij gestart met het beoefenen van yoga & mindfulness en ontdekte de helende kracht van deze Oosterse mind-body methodes. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen ligt zijn hart nu bij het inspireren en trainen van mensen om op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Meer informatie vind je op https://www.life-force.nl/ .

Peter is opgeleid aan de Radboud universiteit en erkend als cat. 1 trainer bij de beroepsvereniging (VMBN).

Wanneer

woensdagavond 9 april van 19.30 tot 21.30

Waar

Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar

Deelnemen / Aanmeldformulier

  Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteiten/workshops/thema-avonden:

  Uw naam (verplicht)

  Uw straatnaam en huisnummer (verplicht)

  Uw woonplaats(verplicht)

  Uw email

  Uw telefoonnummer