Per april 2017 is de regionale afdeling Liemers van Stichting Breiboezem maandelijks aanwezig in het Braamhuis.

Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan gratis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn een goed alternatief voor siliconen borstprotheses. Ze zijn comfortabel, lichtgewicht en ademend, wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.

Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses. Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich mee brengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van 100% katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.
Daarnaast vergoeden de meeste zorgverzekeringen de dure siliconen borstprotheses slechts 1 keer per 2 jaar, mits je eigen risico nog niet verbruikt is. Wil je tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese, bijvoorbeeld voor het sporten, dan is deze voor eigen rekening.

Een keer per maand (10.00 tot 12.00 uur) kunt u uw steentje bijdragen aan de groeiende vraag naar gebreide borstprothesen. Nadat u de workshop “prothese breien” heeft gevolgd, breit u protheses op aanvraag vanuit de regio Liemers e.o. 

Wanneer

3/8, 7/9, 5/10, 2/11 en 7/12
Bijdrage is gratis.

Deelnemen

Wilt u ook meedoen en protheses (leren) breien en bovendien een gezellige ochtend meemaken? U bent van harte welkom. Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u terecht bij Marijke Hendriks (regiocoördinator) email: breiboezem.zevenaar@hotmail.com

Om elke (nieuwe) bezoeker de kans te geven mee te kunnen doen aan de activiteiten en workshops, hanteren wij de regel dat nieuwe gasten vóór gaan voor diegenen die al eens eerder mee hebben gedaan. Daarom moet iedereen zich steeds opnieuw aanmelden voor de activiteiten, als een nieuwe periode begint. Dit is 2x in het jaar: in januari en in september. Deze regel geldt ook voor de workshops.

Bewaren

Bewaren