Mindfulness

Kanker geeft lichamelijke klachten zoals vermoeidheid of pijn en emoties zoals verdriet, angst en somberheid. Dit gaat vaak samen met zorgelijke gedachten: hoe moet het verder? Ook bij een naaste spelen deze gevoelens en gedachten.

Mindfulness kan behulpzaam zijn bij het omgaan met wat je overkomt. Mindfulness betekent met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu. Door het beoefenen van mindfulness word je je bewuster van wat er in je omgaat en ontwikkel je een houding om daar met mildheid naar te kijken. Je leert om uit de maalstroom van (negatieve) gedachten en emoties te stappen en te reageren op een manier die goed voor je is.

Mensen die een mindfulnesstraining hebben gevolgd geven aan meer rust te ervaren en beter om te kunnen gaan met hun emoties en (pieker)gedachten. Ook ervaren ze vriendelijker  te zijn geworden voor zichzelf.

Susan Boss van Circle of Balance gaat het je leren. 


Wanneer

Donderdagmorgen vanaf 10:00 uur. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten:

Donderdagmorgen 1/11 intake van 10.00 – 13.00 uur

8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12, 13/12 20/12 (stilteochtend) van 10.00 – 12.00 uur

Bijdrage

Bijdrage 2 strippen per les. Deze bijdrage komt ten goede aan het Braamhuis. Klik hier voor alle info over de strippenkaarten.

Deelnemen

Aan deze activiteit deelnemen? Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier.
Ben je op de dag zelf verhinderd? Vergeet dan niet om af te melden via mail of telefoon. Bij onvoldoende deelname kan het voorkomen dat een activiteit wordt afgelast.

  Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteiten/workshops/thema-avonden:

  Uw naam (verplicht)

  Uw straatnaam en huisnummer (verplicht)

  Uw woonplaats(verplicht)

  Uw email

  Uw telefoonnummer

   Laat uw reactie achter