Werken met en na kanker; thema-avond in het Braamhuis

Gepubliceerd op mrt 14, 2023
Werken met en na kanker; thema-avond in het Braamhuis

Op dinsdag  4 april organiseert het Braamhuis in Zevenaar  in samenwerking met “Stap Nu” een thema-avond rond het onderwerp “Werken met en na kanker”.

 

Na kanker het (werkende) leven weer oppakken is niet vanzelfsprekend. De impact op het dagelijkse leven is groot en het is niet altijd even gemakkelijk  met deze situatie om te gaan. Naast de lichamelijke zorg, heeft dit ook impact op de dagelijkse bezigheden en ben je soms niet meer in staat te gaan werken. Wanneer kanker wordt geconstateerd weet men vaak niet wat te doen. Hoe gaat het verder met mijn werk en kan ik eigenlijk nog wel werken? Veel werknemers weten zich geen raad, maar ook werkgevers weten in zulke situaties vaak niet wat ze moeten doen.

Ervaringsdeskundige re-integratiecoaches Dyon Klaassen en Pieternel Reijntjens van de organisatie “Stap Nu” nemen je tijdens de bijeenkomst  mee in het thema kanker en werk. Hierbij gaan zij in op de volgende onderwerpen: Wat komt er op iemand af en waar heb je mee te maken na de diagnose kanker? Welke specifieke thema’s spelen er bij verzuim en re-integratie? Welke meerwaarde biedt een gespecialiseerd re-integratiebureau? Hoe om te gaan met de WIA (keuring)? Kanker en Werk; wat werkt? 

De thema-avond in het Braamhuis begint om 19.30 uur. Tussentijds of na afloop is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Dyon en Pieternel heten je van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden kan tot vrijdag 31 maart a.s. Stuur hiervoor een email naar activiteitenbraamhuis@gmail.com of meld je telefonisch aan via 0316 332111.

Pieternel Reijntjens en Dyon Klaassen