Veel goede voornemens op nieuwjaarsbijeenkomst Braamhuis

Gepubliceerd op jan 11, 2020

Tijdens een gezellige nieuwjaarsbijeenkomst in het Braamhuis op vrijdag 10 januari, heeft bestuurslid Ans Schuiling in haar toespraak namens het bestuur veel goede voornemens voor 2020 bekend gemaakt.

Uiteraard werd er eerst teruggekeken naar het in meerdere opzichten stormachtig verlopen 2019. Er is een nieuw bestuur aangetreden, er zijn nieuwe gastvrouwen bijgekomen, nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. En in een paar gevallen is er ook afscheid genomen van vrijwilligers. Het nieuwe jaar start met vacatures voor onze jeugdige gasten, iets waar volgens Ans Schuiling heel hard aan gewerkt wordt om deze zo snel mogelijk te vervullen.
Veel aandacht moet er ook zijn voor de communicatie van het Braamhuis, zodat in 2020 meer gasten de weg naar het Braamhuis weten te vinden. Binnenkort verschijnt de nieuwe folder die gericht wordt verspreid onder huisartsen en andere plaatsen waar mensen met kanker op bezoek komen. Het Braamhuis organiseert in dit jaar een Open Huis en zal deelnemen aan de Samenloop voor Hoop die in september in het Horsterpark in Duiven wordt georganiseerd.
Belangrijk is ook de aandacht voor sponsors, want het Braamhuis is nagenoeg geheel afhankelijk van donaties en giften.
En tot slot gaf Ans aan ook heel blij te zijn met alle vrijwilligers van het Braamhuis. Zij zijn het menselijk kapitaal en onmisbaar voor het behalen van de doelstelling van het Braamhuis als inloophuis voor mensen met kanker en hun familieleden, die onze steun soms heel hard nodig hebben. “Er staat veel op de afvinklijst van het Braamhuis. Dat kunnen we alleen maar realiseren met een fantastisch team mensen die er vrijwillig de schouders onder zet. Wie je ook bent, welke taak je ook vervuld voor het Braamhuis, iedereen is even belangrijk”, aldus Ans.

 

Bloemen waren er voor Sonja Gijsbers van Wijk, die het stokje voor het organiseren van activiteiten intern heeft overgedragen en voor Els Blok, die afscheid nam als begeleidster van de jeugdactiviteiten in het Braamhuis.