Informatieve avond over smaakverandering als gevolg van kanker

Gepubliceerd op sep 14, 2022
Informatieve avond over smaakverandering als gevolg van kanker

Op dinsdagavond 27 september werd er in het Braamhuis in Zevenaar een thema avond georganiseerd over smaakverandering. De lezing werd verzorgd door Marleen Breen, oncologie-diëtist in het Rijnstate.
Veel mensen krijgen te maken met smaakverandering. Nog vrij recent zijn de berichten over mensen die na een zware Covid-besmetting hiermee werden geconfronteerd. Wat als een boterham met kaas naar karton smaakt, als je steeds een metaalsmaak in je mond hebt of als je zelfs bijna niets proeft? Voor mensen die te maken hebben met kanker zal dit bekend voorkomen. Smaakverandering ten gevolge van kanker of de behandeling met chemotherapie of bestraling in het hoofd-halsgebied, komt vaak voor en is dikwijls een onderbelicht probleem. Onterecht, want dit probleem heeft een grote impact.
Op deze avond in het Braamhuis kwamen de verschillende oorzaken, diverse vormen en gevolgen van smaakverandering aan bod. Daarnaast werden tips gegeven hoe je om kunt gaan met een veranderde smaak.

Voor degenen die de presentatie van Marleen Breen willen nalezen:

Thema avond Braamhuis smaakverandering

De thema-avonden in het Braamhuis zijn gratis toegankelijk voor alle belangstellenden en zijn een laagdrempelige manier om vrijblijvend kennis te maken met het Braamhuis en haar activiteiten: Voor meer informatie over onze activiteiten: https://www.braamhuis.nl/activiteiten/