Thema avond over prostaatkanker

Gepubliceerd op feb 28, 2019
Thema avond over prostaatkanker

Het Braamhuis organiseert op maandag 25 maart een thema-avond over prostaatkanker. Deze avond wordt gehouden van 19.00 tot 21.30 uur in Het Braamhuis, Reisenakker 12 in Zevenaar

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. Tussen de 10.000 en 11.000 mannen worden jaarlijks gediagnostiseerd. Vaak volgt behandeling door middel van een operatie, radiotherapie of hormonen. Bij de diagnose prostaatkanker kan plotseling het leven flink op z’n kop kan komen te staan. “Wat betekent het voor mij en mijn partner”, is een vraag die vaak aan de orde komt. Wim Pas en Arie Verbeek, regiovertegenwoordigers van de Prostaatkanker Stichting Gelderland, geven op deze avond informatie over deze vorm van kanker. Marita van den Berg, verpleegkundig specialist urologie/oncologie in Rijnstate zal specialistische medische vragen beantwoorden. Er wordt in een presentatie uitleg geven over wat prostaatkanker is, wat de diagnosemethode en de behandelmethodes zijn en de mogelijke gevolgen van deze ziekte. Ook besteden we aandacht aan incontinentie en seksualiteit na de behandeling. Er is uiteraard volop gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst via email: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316-332111. Wilt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer inspreken en ons vertellen met hoeveel personen u komt.