Stichting Breiboezem en het Braamhuis in De Gelderlander

Gepubliceerd op apr 5, 2017

Het Braamhuis, zaterdagochtend 1 april. De – normaliter netjes opgeruimde – tafel ligt vol breigaren, pennen, breipatronen en zakjes vulling. Om de tafel hebben zich een tiental dames verzameld die geconcentreerd aan het werk zijn. “Brei twee steken recht. Meerder één steek. In totaal 14 steken op de naald”.

Stichting Breiboezem is neergestreken in het Braamhuis. Vanaf vandaag zal een vaste groep breisters eens in de maand op zaterdag in Het Braamhuis komen breien. ´Knitted Knockers´ zoals de gebreide borsten in Engeland, Amerika en Australië heten. Breiboezem, zo worden ze hier genoemd, gebreide borsten van zacht katoen, die de huid niet irriteren, lichtgewicht en ademend.

Voor vrouwen die door borstkanker één of beide borsten moeten missen. Sinds kort worden er ook een soort halve maantjes gebreid, voor vrouwen die een borstbesparende operatie hebben ondergaan.

Omdat het de eerste keer is, is Ingeborg Dirks van de Stichting Breiboezem aanwezig voor uitleg over de patronen. Er is nog meer bezoek, een verslaggeefster van TV Gelderland is druk in de weer met camera en microfoon, de breiboezem op TV Gelderland, wat een mooie gelegenheid om ook het Braamhuis te promoten.

Veel vrouwen kunnen baat hebben bij deze gebreide borstprothese., die kosteloos ter beschikking wordt gesteld door Stichting Breiboezem.

Mocht je belangstelling hebben voor de breiboezem, neem gerust contact op (zie onderstaande gegevens) en wanneer je ze komt afhalen ben je van harte welkom een kijkje te nemen in ons Braamhuis, wees welkom!

 

Meer informatie over Stichting Breiboezem is te vinden op www.breiboezem.nl, bijvoorbeeld als u zich wilt aanmelden voor een breiboezem.

Als u mee wilt komen breien kunt u voor meer informatie terecht bij Marijke Hendriks (regiocoördinator, breiboezem.zevenaar@hotmail.com).

Het item van TV Gelderland bekijkt u door op onderstaande link te klikken.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2131414/Het-kriebelt-niet-en-heeft-zelfs-een-tepel