Gewoon een avond over borsten in het Braamhuis

Gepubliceerd op feb 27, 2020

Heb jij weleens pijnlijke of gevoelige borsten? Maak jij je weleens zorgen over de gezondheid van je borsten? Hoe zorg jij eigenlijk voor je borsten? Op woensdag 18 maart organiseert het Braamhuis in Zevenaar een thema-avond over borsten.

Praten over borsten is in onze cultuur niet zo ingebakken, laat staan over onze eigen borsten. We lijken ons er wel voor te schamen. Pas als er sprake is van angst, pijn of verdriet, óf wanneer we zelf of in onze directe omgeving te maken krijgen met ziekten of aandoeningen, dán beginnen we er over te praten.
Het borstkankercijfer gaat in Nederland niet naar beneden, ondanks vele onderzoeken en het bevolkingsonderzoek. De cijfers liegen er niet om en boezemen veel vrouwen enorme angst in.
Veel vrouwen hebben het gevoel dat zij er aan overgeleverd zijn.
Maar hoe zou het zijn als je in plaats van angst, liefde zou inbrengen? Als je leert hoe je voor je borst of borsten kunt zorgen? Zou je dat het gevoel van kracht geven? Dat je óók zélf een invloed kunt uitoefenen?
De sprekers op deze avond, Monique Wanders en Janine de Wolf, zetten zich graag in voor gezonde borsten.
Monique Wanders is natuurgeneeskundig therapeut en Medisch Thermograaf bij De Groene Zuster.
Zij informeert je deze avond over wat thermografie is, wat het verschil is met bijv. een mammografie en hoe thermografie jou kan helpen bij het hoog houden van je borstgezondheid.
Janine de Wolf is natuurgeneeskundig therapeut en Specialist Borstgezondheid. Zij gaat vertellen hoe je je borsten zo gezond mogelijk maakt en houdt en welke rol emoties op je borsten kunnen hebben. Tijdens de avond is er volop ruimte voor het beantwoorden van vragen. Kortom, dit belooft een zeer interessante avond te worden voor iedere vrouw!

De thema-avond over borsten in het Braamhuis wordt gehouden op woensdag 18 maart van 19.30 – 21.00 uur.
De toegang is gratis, maar belangstellenden worden verzocht zich van tevoren aan te melden door het aanmeldingsformulier op de pagina van onze website over deze avond in te vullen. Of door je aan (-of af) te melden via ons e-mailadres: activiteitenbraamhuis@gmail.com