Braamhuis start activiteitenseizoen met fadoconcert

Gepubliceerd op aug 6, 2019

Vanaf september worden er weer volop activiteiten georganiseerd in het Braamhuis. Het programma tot en met december van dit jaar biedt thema-avonden en workshops. Creatieve bezoekers kunnen hun hart ophalen met schilderen, creatieve workshops en handwerken. Voor ontspanning is er yoga en het zingen in het Braamhuiskoor. Iedere woensdag zijn er zorgochtenden en de jeugd en jongere bezoekers zijn op woensdagmiddag welkom in het Braamhuis. Voor het complete overzicht: zie onze activiteitenpagina. Voor deelname aan een activiteit is aanmelding van tevoren nodig. Dat kan via mail: activiteitenbraamhuis@gmail.com, of telefonisch via 0316-332111.

Fado met Fransie Leenders

Op zondagmiddag 8 september, van 14.00 tot 16.00 uur, wordt er afgetrapt met een fadoconcert van Fransie Leenders. Fado is het Portugese levenslied, ontstaan in de arme wijken van Lissabon rond 1830. Het zijn liederen vol weemoed en heimwee die de gemoedstoestand van de ziel (saudade) weerspiegelen. Fransie Leenders zingt al jaren Fado en heeft zich de laatste jaren, naast de zang verdiept in de begeleiding van de Fado op gitaar. Puur en vanuit de bezieling geeft ze een eigenheid aan de vertolking ervan. We horen onder andere liederen van bekende vertolkers als Amália Rodrigues, Ana Moura en Christina Branco. Maar ze speelt en zingt ook de Fado uit Coimbra, een van de andere grote steden in Portugal. Kom genieten van dit concert, met een hapje of een drankje. Bij mooi nazomerweer wordt het concert in de tuin van het Braamhuis gegeven.
Ook voor het bijwonen van dit concert is aanmelding van tevoren nodig. Dat kan via mail: activiteitenbraamhuis@gmail.com, of telefonisch via 0316-332111.