Braamhuis organiseert lezing over Integrative Medicine in foyer Musiater

Gepubliceerd op sep 8, 2021
Braamhuis organiseert lezing over Integrative Medicine in foyer Musiater

Op dinsdag 28 september organiseert het Braamhuis in Zevenaar een thema-avond over Integrative Medicine. Deze avond wordt geleid door Ines von Rosenstiel. De avond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de foyer van het Musiater in Zevenaar.

Sinds 2018 kunnen patiënten van het Oncologisch Centrum Rijnstate terecht bij het spreekuur Integrative Medicine voor specialistisch advies over aanvullende behandelingen en leefstijl. Er is aandacht voor voeding, beweging, slaap en “ont-stressen”. Daarnaast wordt de patiënt op zijn verzoek geadviseerd over een verscheidenheid aan aanvullende therapieën die beschikbaar zijn om de bijwerkingen van de behandeling te helpen verminderen of het risico op een terugval te vermijden. We scheiden het kaf van het koren met een ethisch raamwerk waarin is aangeven welke aanvullende behandelingen “evidence based” zijn. Het integrative medicine- consult kan advies omvatten over supplementen, kruiden, aanvullende therapie-interventies zoals massage bij kanker, acupunctuur en mind-body technieken. In de presentatie worden ervaringen gedeeld en handvatten aan patiënten met of na kanker gegeven rondom werkzame en zinnig aanvullende behandelingen

Ines von Rosenstiel, kinderarts en Integrative Medicine expert heeft een passie voor het in hun eigen kracht zetten van patiënten met middelen die behulpzaam kunnen zijn om kwaliteit van leven te verbeteren door middel van een holistische kijk op ziekte en gezondheid . Haar jarenlange ervaring met Integrative Medicine en leefstijlgeneeskunde vormen de basis om met patiënten haalbare, duurzame doelen en positieve levensveranderingen te creëren.
Zij heeft tevens meer dan 20 jaar ervaring als medisch specialist in de kindergeneeskunde met aandachtsgebied Integrative Medicine. Haar expertise ligt sinds vijf jaar specifiek op het gebied van implementatie van Integrative Medicine en leefstijl binnen het specialisme Kindergeneeskunde en Oncologie. Voor meer informatie: zie ook spreekuur Integrative Medicine op www.rijnstate.nl

Door de verwachte drukte en met het oog op de maatregelen in verband met corona, wordt deze thema-avond niet in het Braamhuis zelf georganiseerd, maar in de foyer van het Musiater, in het centrum van Zevenaar. Desondanks is het aantal bezoekers wel aan een maximum gebonden. Het is raadzaam om u van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com zodat u zeker bent van deelname. De toegang is gratis.