Braamhuis in Oncologisch Centrum Rijnstate

Gepubliceerd op apr 17, 2016

Op 14 april jl. is het Oncologisch Centrum geopend op de bovenste verdieping van de 6.000 vierkante meter grote nieuwbouw van het Rijnstate ziekenhuis.
De patiënt vindt alles op die ene verdieping en hoeft voor verschillende onderzoeken of gesprekken niet meer het hele gebouw door. In het centrum is een informatie- en ontmoetingspunt, dat patiënten en hun begeleiders een rustpunt biedt. Een plek waar zij zich even kunnen onttrekken aan de dynamiek van een oncologie-afdeling, lotgenoten kunnen ontmoeten en informatie kunnen krijgen.
Gastvrouwen van het Braamhuis en het Toon Hermanshuis Arnhem zijn dagelijks aanwezig om patiënten en bezoekers te informeren over het werk van de inloophuizen, maar vooral om hen een hart onder de riem te steken, een luisterend oor te bieden of een arm om de schouder te leggen. In een afgeschermde hoek zijn gesprekken mogelijk als wat meer privacy gewenst is.
De gastvrouwen vormen met elkaar één team en vertegenwoordigen beide inloophuizen.
Niet alleen is dit een mooie samenwerking tussen beide inloophuizen, maar ook tussen de huizen en het oncologisch centrum, waardoor de patiënten en bezoekers nog meer aandacht krijgen in hun proces rond kanker.