Braamhuis blikt terug en vooruit

Gepubliceerd op jan 3, 2019

Op de drempel van Oud en Nieuw en onder het genot van een lekkere snee kerstbrood hebben voorzitter Christa Veraart, activiteitencoördinator Sonja Gijsbers van Wijk en oud-penningmeester (nu penningmeester van de Samenloop voor Hoop de Liemers) Arend Timmerman de hoogtepunten van het afgelopen jaar geëvalueerd en ook alvast een blik in het nieuwe jaar geworpen.

Een hoogtepunt van 2018 was ongetwijfeld de deelname aan de Samenloop voor Hoop in september. Dankzij het organisatietalent van Ria Knol en Angela van Huet, de deelnemers aan de 24-uurs loop, en de vele giften die voor, tijdens en na dit evenement zijn ingezameld, mocht het Braamhuis via het KWF ruim 6000 euro op haar rekening bijschrijven. Dat is 10% van de totale opbrengst van de Samenloop, de rest ervan komt ten goede aan het KWF zelf. De voorbereidingen voor dit tweejaarlijkse wandelevenement tegen kanker in de Liemers in 2020 zijn alweer gestart.

Ria Knol, organisator van de deelname van het Braamhuis aan de Samenloop voor Hoop 2018, was vanzelfsprekend ook als loopster actief.

Er mag worden geconstateerd dat de activiteiten in het Braamhuis goed lopen. De jeugdafdeling is in het afgelopen jaar van start gegaan en zal worden doorgezet in 2019. Fraai is ook de film die er over het Braamhuis is gemaakt. Deze kan worden ingezet om nog meer bekendheid voor het Braamhuis, haar doelgroep en haar activiteiten te verkrijgen. Het maken van deze film is gesponsord door Fred Hakvoort van BKC; een van onze vele sponsors en donateurs die in 2018 ons werk weer mogelijk hebben gemaakt, waarvoor wij hen zeer erkentelijk zijn.

Nieuwe activiteiten voor 2019 zijn onder andere de “Acces bars” Dit is een eenvoudig energetisch proces dat geschikt is voor mensen die om welke reden dan ook niet op hun gemak zijn, die het vertrouwen in zichzelf en/of hun lichaam zijn kwijtgeraakt. Daarnaast wordt er in het nieuwe jaar Reikibehandeling aangeboden en zijn er speciale thema-avonden, onder andere over prostaatkanker. Voor 2019 staat er tevens een plan in de grondverf om sponsors en donoren zelf te laten kennis maken met het Braamhuis en haar vrijwilligers. Het is belangrijk om deze organisaties te laten weten wat er met hun bijdragen allemaal wordt gedaan en wat de enorme meerwaarde is voor de deelnemers.