4 februari: Wereldkankerdag in het Braamhuis Zevenaar

Gepubliceerd op jan 17, 2023
4 februari: Wereldkankerdag in het Braamhuis Zevenaar

Op Wereldkankerdag, zaterdag 4 februari 2023, organiseert Het Braamhuis in Zevenaar , een inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, samen met de oncologienetwerken Didam, Zevenaar en Duiven een open dag vol met activiteiten met als thema van de Wereldkankerdag: Betere kwaliteit van leven met en na kanker: waar vind je goede zorg? 

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders in zijn of haar leven mee wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop, tijdens de behandeling, maar ook daarna ervaren vele mensen nog klachten. Denk aan vermoeidheid, angst voor terugkeer of neuropathie. Nederland telt vele organisaties die mensen met kanker zorg en ondersteuning bieden.

De oncologienetwerken in de regio en het Braamhuis hebben de handen ineen geslagen om juist op deze dag hun beste beentje voor te zetten en zich de hele dag in te zetten om Wereldkankerdag op een mooie en zinvolle wijze vorm te geven. Er is een ochtend- en een middagprogramma, waarvoor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten, zich kunnen inschrijven.

Er zijn verschillende workshops zoals ‘Creatief met kleur’, ‘Adem- en ontspanning’ en ‘Mindful wandelen’. Ook kan men ontspannen tafeltennissen of deelnemen aan een kook- en bakactiviteit. Daarnaast kan men kennis maken met ‘The Ice man methode’ en een lachworkshop.
De dag staat in het teken van kwaliteit van leven. Tijdens de lunch na het ochtendprogramma of de high-tea na het middagprogramma is er tijd om na te praten, vragen te stellen en elkaar te ontmoeten. 

Het ochtendprogramma begint om 10.30 uur, het middagprogramma om 14.00 uur. Klik hier voor het volledige programma: Programma Wereldkankerdag Braamhuis 2

U kunt zich aanmelden tot en met 2 februari 2023. Deelname aan de Wereldkankerdag in het Braamhuis is gratis. Klik hier voor het inschrijfformulier: Aanmeldformulier Wereldkankerdag Braamhuis 2

Problemen met het invullen van het inschrijfformulier? Dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden via 06-10679248 (Ans Schuiling).

Op Wereldkankerdag wordt er door tientallen organisaties aandacht gevraagd voor de impact van kanker. Dit wordt onder andere gedaan door het organiseren van activiteiten of het aandacht vragen voor de ziekte. Ook wordt er dit jaar special aandacht gevraagd voor de tool ‘Hulp bij kanker’. Hier vind je een betrouwbaar overzicht van aanvullende zorg en hulp bij jou in de buurt, en online. In het overzicht staan zorgverleners, organisaties en programma’s die je kunnen helpen. Zoals een diëtist, fysiotherapeut, patiëntenvereniging of een IPSO-centrum en tal van andere zorgverleners.

Voor informatie over Wereldkankerdag, kijk op www.wereldkankerdag.nl