4 februari Wereld Kanker Dag

Gepubliceerd op feb 7, 2021
4 februari Wereld Kanker Dag

Ieder jaar wordt op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij kanker, een ziekte waar één op de drie Nederlanders mee te maken krijgt. Juist nu, in coronatijd, is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van kanker. En dat mensen met kanker en hun naasten de weg weten te vinden naar zorg en ondersteuning.
Op 4 februari hebben we even stilgestaan bij de gedachte aan onze gasten van het Braamhuis en alle andere mensen die geraakt worden door deze ziekte. Symbolisch wilden wij hen een hart onder de riem steken. We zijn jullie niet vergeten. Als het straks weer mag, gooien we onze deuren weer wagenwijd open.
De Samenloop voor Hoop de Liemers/KWF en het Braamhuis hebben op 4 februari een stille kaarsenceremonie bij het Braamhuis gehouden om hun medeleven te onderstrepen. Daarbij hebben we een aantal harten van kaarsenzakken geplaatst.

Een aantal bedrijven is zo gul geweest om de zakken te sponsoren. De opbrengst zal gebruikt worden voor de lokale inloophuizen (het Toon Hermans Huis in Arnhem en het Braamhuis), het KWF (onderzoek) en andere lokale initiatieven.

Marcel Lap van Samenloop voor Hoop de Liemers en Ans Schuiling van het Braamhuisbestuur bij de harten.