Mensen vertellen… Emmy Teunissen

Gepubliceerd op aug 22, 2018

Na een fijn arbeidsverleden in de zorg, werd ik in 2011 ziek; spierziekte en dat heeft anderhalf jaar geduurd voor ik weer normaal kon functioneren. Kort daarna kreeg ik baarmoederkanker. Er volgde bestraling, chemo wilde ik niet ivm met de hoeveelheid prednison die ik geslikt heb tijdens de spierziekte. Baarmoeder en eierstokken werden toen verwijderd. Kort daarna kreeg ik een agressieve vorm van borstkanker, ik was er gelukkig op tijd bij. Heb toen een borst besparende operatie gehad. Doordat ik littekenweefsel begon te ontwikkelen na de baarmoederoperatie sloot het mijn darmen af, het kronkelde om de darm heen, waardoor ik een darmafsluiting kreeg dus weer een operatie, 60 cm van de dikke darm werd verwijderd. Geestelijk werd het allemaal een beetje veel en daarom zocht ik afleiding. In de krant stond een stukje over de open dag van het Braamhuis. Daar zijn mijn man en ik naar toe gegaan. We werden heel vriendelijk ontvangen en hebben naast het kopje koffie ook soep gegeten. We kregen een rondleiding door het huis, het was er heel gezellig, lieve gastvrouwen en alles mag en niets hoeft. Dit is fijn om te ervaren. Nu 6 jaar later ga ik nog steeds naar het Braamhuis toe om op dinsdagochtend te handwerken onder begeleiding. We maken mooie dingen.