Mensen vertellen… Christien Cloo

Gepubliceerd op mei 2, 2018

Christien Cloo creëert op velerlei wijze, het geeft haar kracht en energie. Sinds de ingrijpende operatie als gevolg van eierstokkanker, is zij actief op verschillende plekken om samen te delen en in creativiteit te verwerken. 

“Dit schilderij heet ‘Liefde voor kleinkinderen’. Ik vind mijn inspiratie in de creativiteit van mijn drie kleinkinderen, we knutselen graag samen. Het werk representeert mijn liefde voor hen. De drie harten staan open, energie vanuit mijn hart kan binnenkomen. De groene aura staat voor bescherming en creativiteit. Eromheen de harten, de mensen die hen omringen. De bloemen staan voor de natuur, voor groei en bloei. Daar, in de natuur, ontstaat ruimte om dromen te verwezenlijken. Met gescheurde stukken papier heb ik de rest van het doek opgevuld, tot slot een laagje acrylverf dat zorgt voor structuur. Acrylverf is fijn om mee te werken, het droogt snel en is milieuvriendelijk.

Je gevoel uitdrukken in kleur, is een krachtige manier om je hoofd leeg te maken. Als ik schilder, of met andere creatieve dingen bezig ben, kan ik weer opladen en de liefde laten stromen.

Met mijn pensioen in zicht, na 41 jaar in het onderwijs, kon ik de wereld aan. De diagnose eierstokkanker, stadium 1 bracht mij enorm aan het wankelen. In mijn zoektocht naar steun vond ik Olijf en daarmee ook Elly de Bruijn. Zij is psychologe en organiseert therapieweken in Frankrijk. Hier ben ik begonnen met schilderen en heb ik geleerd mijn gevoelens via mijn penseel te uiten. 

Ik heb aan den lijve ondervonden dat creatief bezig zijn, op de wijze die bij jou past, kracht en energie geeft. Het maakt dat je weer groeit en bloeit als mens.”

Door: Saskia Kok
Beeldmateriaal: Christien Cloo