Mensen vertellen… Carlien Staring, Gabrielle Matser en Michelle Hendriks

Gepubliceerd op mei 5, 2014

Het Braamhuis is volledig afhankelijk van vrijwilligers. Ook onze activiteitenbegeleiders doen hun werk vrijwillig bij het Braamhuis. Graag stellen we drie van hen aan je voor.

Carlien Staring is vanaf de opening van het Braamhuis al als vrijwilligster actief bij het inloophuis: Ik had voor de opening al interesse in dit goede initiatief. Deze interesse van mijn kant was er omdat  ik zelf met deze ziekte ben geconfronteerd en daarom had ik heel sterk het gevoel had dat ik wat kon betekenen voor deze mensen/lotgenoten; je weet en voelt wat ze meemaken of hebben meegemaakt.

Ik ben  interieurstylist met een extra ‘creatieve slag’, ik geef interieuradviezen bij bedrijven en  particulieren, daarnaast geef ik diverse workshops en schilderlessen voor iedereen die gewoon creatief bezig wil zijn. Zo kwam dan ook  het idee om schilderlessen in het Braamhuis te gaan geven.

We begonnen met een groep van ca. 6 personen, iedere week komt deze vaste groep en wordt het hechter en gezelliger. We zijn nu inmiddels al een groep van 8 personen ,met iédere week weer veel creativiteit. We praten wel over onze ziekte en bieden elkaar steun en geven advies, maar we helpen elkaar ook op andere vlakken, dat is heel belangrijk, want bij het Braamhuis blijf je als mens centraal staan, dat is het mooie!

De schildersgroep werd te groot en is Gabriëlle na de zomervakantie  een tweede schildergroep begonnen.
Gabrielle Matser en begeleid samen met Michelle Hendriks (Stagaire 3e jaars HAN beeldend therapeut & kunstenares) de donderdag ochtend schildergroep, met heel veel plezier.

Toen ik eind 2012 hoorde van het initiatief dat er een inloophuis zou komen was ik gelijk enthousiast. Ik heb mij aangemeld om de schildersgroep te begeleiden omdat ik graag mijn talenten in wil zetten om andere te helpen in het creatieve proces. In mijn dagelijks leven ben ik getrouwd en heb twee kinderen. Daarnaast heb ik een creatieve praktijk als tekentherapeut, geef workshops en maak zelf schilderijen.

Een paar jaar geleden kwam in al in aanraking met de  “Kanker in beeld”. Daarnaast heb ik in mijn praktijk al mensen mogen begeleiden die op de een of andere manier zelf of op een andere manier met kanker te maken hebben gehad. Het creatief bezig zijn kan zo’n mooie manier zijn om zonder woorden je emoties te uiten. Tijdens de begeleiding van donderdag ochtend gaat het er ontspannen aan toe. Het gaat vooral om het leren schilderen en samen met andere een gezellige ochtend te beleven. De deelnemers zijn zeer leergierig en maken prachtige persoonlijke kunstwerken.