workshops

Het Braamhuis stelt haar deuren open op dinsdag, woensdag en donderdag. Tijdens deze inloopdagen kan er ook worden deelgenomen aan workshops. Den daarbij aan bloemschikken, sieraden maken, bakken, werken met textiel en speciale schilder- en tekentechnieken. Door met elkaar ontspannen bezig te zijn, ben je even weg van ziek zijn of van zorgen. Gesprekken ontstaan spontaan, terwijl je met je handen aan het werk bent. Het is altijd gezellig rond de grote tafel. In het naseizoen 2020 organiseren we de volgende workshops:

Workshop Schrijven is leuk
Dinsdag 10 november van 10.00 trot 12.00 uur in het Braamhuis, onder leiding van Jelle Noordhuis
Eigen bijdrage: 1 strip of €. 2,50

Workshop Ontspannen leven in balans
Dinsdag 17 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Braamhuis, onder leiding van Susan Boss
Eigen bijdrage: 1 strip of €. 2,50

Kerstworkshop
Donderdag 3 december, van 10.00 tot 12.00 uur, onder leiding van Lidie Kupers
Eigen bijdrage: 1 strip of €. 2,50

Deelnemen?

Voor deelname aan een workshop kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com Vermeld in deze email om welke workshop het gaat, uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

In verband met de coronacrisis is het aantal deelnemers aan een workshop beperkt tot maximaal vier personen. Schrijf je dus snel in. Bij grote belangstelling kan een workshop worden herhaald.

Schrijven is leuk

Schrijven is leuk! Waarom? Omdat je jouw eigen verhaal kan schrijven. Een verhaal schrijven werkt helend. Je hebt het gevoel dat er naar je wordt geluisterd, omdat een geschreven verhaal wordt gelezen. Iedereen kan schrijven als je iets te vertellen hebt. En iedereen heeft iets te vertellen.
Ook al is het maar dat je vanochtend later bent opgestaan omdat het buiten toch maar regent.
Kortom alles is goed waar je over wilt schrijven.
Deze workshop is een kennismaking met het schrijven. Op het moment dat je aan het schrijven gaat ervaar je het gemak van het schrijven. Het verhaal wil geschreven worden en daardoor vloeit het zo uit je pen. Het thema wat ik je aanbied kan jouw fantasie prikkelen. Willen jullie een schrift en pen meenemen?

Ontspannen leven in balans

De juiste balans vinden is voor velen belangrijk in het dagelijks leven. De juiste balans in ontspanning en inspanning. We leven in een maatschappij waar er veel gebeurd. We staan veel ‘aan’. We schrijven zelf (of typen tegenwoordig online) onze agenda vol. We werken hard, willen graag succes, gewaardeerd worden, gezien worden, een goede gezondheid, sporten, een fijn sociaal leven (zonder al te veel moeilijkheden) en happy zijn.
We laten veel druk op onze schouders leggen en gebruiken veel van onze yang kant. Yin (ontspannen) zijn kennen we bijna niet meer, echt in contact zijn met jezelf of met anderen is bijna vreemd aan het worden. Waarom relaxen? Om spanning los te laten in ons lichaam. Om ruimte te creëren in ons lichaam, waardoor er ook weer ruimte ontstaat in ons hoofd en ruimte voor groei en ontwikkeling en het mooie te zien wat het leven ons te bieden heeft.

Er is niet één weg om te ontspannen en de juiste balans te vinden en te behouden! Bewustwording is een eerste stap. Inzicht in je gedrag, patronen en overtuigingen kan heel veel voordeel opleveren. Maar zonder actie kom je niet tot groei en ontwikkeling en tot transformatie.
Tijdens deze ochtend gaat Susan Boss de deelnemers aan deze workshop meenemen in hoe je een ontspannen leven in balans kunt creëren.

Kerstworkshop

Lidie Kupers geeft allerlei soorten workshops. Onlangs was ze nog met een enthousiaste groep in de weer met een workshop Kalebas met bloemen. Dit keer geeft ze een workshop in het maken van kerststukken. Komt altijd goed uit in deze tijd van het jaar. Een creatieve en inspirerende activiteit met ongetwijfeld fraaie resultaten.