Thema-avonden

In het Braamhuis vinden het hele jaar door thema-avonden plaats. Tijdens deze avonden wordt een speciaal thema rond kanker uitgelicht door o.a. oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers of lotgenoten.

Hier staat informatie over inhoud, data en tijden van de thema-avonden. U kunt ook aangeven waarover u een thema-avond zou willen bijwonen. We proberen dit dan te organiseren. Geef een onderwerp door via info@braamhuis.nl, via 0316 – 332 111 of aan onze gastvrouwen. 

Thema avond #1: “Homeopathische tumortherapie” dinsdagavond 13 maart

Kan de homeopathie aanvullend-complementair zijn bij kanker? André Ernst, al meer dan 30 jaar homeopaat te Zevenaar zal op deze avond de verschillende mogelijkheden toelichten.

Hoe kunnen we onze gezondheid versterken?
Wat is de invloed van onze psyche?
Wat te doen rondom operatie, chemotherapie of bestraling?
Kent de natuur stoffen die tumorremmend zijn?
Wat te doen met voeding?
Hoe zit het met al die verhalen over suikers?

André Ernst zal op deze avond duidelijk maken dat er veel mogelijk is rondom de behandeling van kanker! Zijn uitgebreide ervaring met  de begeleiding van mensen met kanker zal een informatieve avond opleveren, waarbij er tevens gelegenheid is voor het stellen van vragen.

Wanneer

Dinsdagavond 13 maart van 19.30 tot 21.20 uur

Deelnemen

Aan deze thema-avond deelnemen? Aanmelden kan via onderstaand aanmeldingsformulier. De toegang is gratis. Vrijwillige bijdrage altijd welkom. 
Ben je op de dag zelf verhinderd? Vergeet dan niet om af te melden via mail of telefoon. Bij onvoldoende deelname kan het voorkomen dat een activiteit wordt afgelast.

Om elke (nieuwe) bezoeker de kans te geven mee te kunnen doen aan de activiteiten en workshops, hanteren wij de regel dat nieuwe gasten vóór gaan voor diegenen die al eens eerder mee hebben gedaan. Daarom moet iedereen zich steeds opnieuw aanmelden voor de activiteiten, als een nieuwe periode begint. Dit is 2x in het jaar: in januari en in september. Deze regel geldt ook voor de workshops.

 


Thema avond #2: Hyperbare zuurstoftherapie

Genezen van kanker! Toch nog pijn en klachten

Op dinsdagavond 10 april organiseert inloophuis het Braamhuis te Zevenaar in samenwerking met het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde een thema avond voor kankerpatiënten die na de bestraling van kanker pijn en/of andere lichamelijke klachten ervaren.

Arnhem – Als na een zware tijd van chemotherapie, bestraling en/of operatie de artsen eindelijk zeggen “De kanker is weg”, dan is dat een hele opluchting. Wat een teleurstelling als dan blijkt dat een patiënt toch nog pijn en/of andere lichamelijk klachten heeft overgehouden aan de behandeling.
Vooral fysieke klachten, zoals pijn, bindweefselvorming(harde plekken) en verminderde beweeglijkheid van de arm na bestraling van borstkanker of vaak naar het toilet moeten, bloed in urine of ontlasting en pijn na bestraling in het lage bekkengebied komen nogal eens voor. Vaak zien we dan ook een vermindering van kwaliteit van leven.

Hyperbare zuurstoftherapie is een medisch specialistische behandeling die de late bestralingsklachten kan verminderen of laten verdwijnen. De behandeling wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering

Late bestralingsschade en hyperbare zuurstoftherapie

Tijdens de thema avond zal mevrouw Angelique Ymker van het Instituut voor Hyperbare Geneeskunde (IvHG) uit Arnhem ingaan op klachten die kunnen ontstaan na bestraling (late bestralingsschade) en wat hyperbare zuurstoftherapie voor u als patiënt kan betekenen.

Het IvHG behandelt voornamelijk patiënten die klachten hebben overgehouden na bestraling van: borstkanker, prostaatkanker, darmkanker, gynaecologische kanker of een tumor hebben gehad in het hoofd/hals gebied.

De avond is toegankelijk voor alle geïnteresseerden die meer willen weten over het onderwerp.

Meer info op http://www.ivhg.nl

 


We organiseren ook een kookworkshop, kijk op de pagina Workshops voor meer info.

 

Ik meld mij graag aan voor de volgende activiteiten/workshops/thema-avonden:

Uw naam (verplicht)

Uw straatnaam en huisnummer (verplicht)

Uw woonplaats(verplicht)

Uw email

Uw telefoonnummer

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren