Thema-avonden

In het Braamhuis vinden het hele jaar door thema-avonden plaats. Tijdens deze avonden wordt een speciaal thema rond kanker uitgelicht door o.a. oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers of lotgenoten.

Hier staat informatie over inhoud, data en tijden van de thema-avonden. U kunt ook aangeven waarover u een thema-avond zou willen bijwonen. We proberen dit dan te organiseren. Geef een onderwerp door via info@braamhuis.nl, via 0316 – 332 111 of aan onze gastvrouwen. 

1. Prostaatkanker

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. Tussen de 10.000 en 11.000 mannen worden jaarlijks gediagnostiseerd. Vaak volgt behandeling door middel van een operatie, radiotherapie of hormonen. Het is een diagnose waarbij plotseling het leven flink op z’n kop kan komen te staan. “Wat betekent het voor mij en mijn partner ”is een vraag die aan de orde komt. Wim Pas en Arie Verbeek  regiovertegenwoordigers van de Prostaatkanker Stichting Gelderland geven informatie..Marita van den Berg, verpleegkundig specialist urologie/oncologie in Rijnstate zal de specialistische medische vragen beantwoorden. Marita zal middels een PowerPointpresentatie uitleg geven over wat prostaatkanker is, de diagnosemethode en de behandelmethodes en de mogelijke gevolgen. Daarnaast besteden we aandacht aan incontinentie en seksualiteit na behandeling. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen.
Je bent van harte welkom!

Wanneer: maandag 25 Maart 2019 van 19.00 – 21.30 uur

Aanmelden verplicht via activiteitenbraamhuis@gmail.com of 0316-332111
Toegang gratis

2. Voeding en kanker

Op donderdagavond 11 april 2019  ben je van harte welkom tijdens de thema-avond ”Voeding en kanker”. De avond wordt geleid door Peter Haima. De rol van voeding bij genezing en preventie van ziekte staat volop in de belangstelling en ook bij artsen ontstaat meer interesse voor dit onderwerp. Peter Haima is medisch bioloog en yoga docent. Hij werd in 2010 zelf getroffen door kanker. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn ervaringen hiermee en hoe hierdoor zijn interesse ontstond in voeding en leefgewoonten in relatie met kanker.

Op inspirerende wijze zal hij zijn kennis met je delen en laten zien dat je ook zelf actief kunt bijdragen aan je herstel door aanpassing van je voedingsgewoontes en leefstijl. Je bent van harte welkom!
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Aanmelden verplicht via activiteitenbraamhuis@gmail.com
Toegang gratis

3. Ayurveda

In de lezing zal ik het hebben hoe Ayurveda tegen kanker aankijkt. Ayurveda is de kunst van in het in harmonie leven met de natuurwetten. Het doel van Ayurveda is om de gezondheid in stand te houden en het genezen van ziekten met behulp van geheel natuurlijke middelen. Natuurlijke middelen waar Ayurveda zich op richt zijn onder andere geneeskrachtige kruiden, voeding, ontspanning en ademhaling. Ayurveda is de oudste geschreven wetenschap van zelfgenezing en is afkomstig uit India.

De lezing wordt gegeven door Jelle Noordhuis. Hij heeft de opleiding Ayurveda gevolgd bij het Ayurvedische Gezondheidscentrum Nederland in Den Haag. Hij heeft een aantal jaren een Ayurvedische praktijk gehad en geeft regelmatig lezingen over Ayurveda. Volgens Jelle is Ayurveda de meest preventieve geneeswijze. Een Ayurvedische arts is pas een goede arts als hij zijn patiënten zover kan krijgen dat ze zo’n leven leiden dat ze niet ziek zullen worden.

Wanneer: 14 mei 2019 van 19.30 – 21.00 uur
Toegang gratis en aanmelden verplicht via activiteitenbraamhuis@gmail.com of 0316-332111

4. Lezing Reiki

Vanuit ZoMa Opleidingen verzorgt Marjolein Berendsen haar eigen ontwikkelde opleidingen Holistisch Therapeut en Reiki Trainer. Ze verzorgt ook diverse bewustzijnsontwikkelingstrainingen en Reiki cursussen. Daarnaast is Marjolein eigenaar van Praktijk ZoMa, waar ze Natuurgeneeskundige Therapie, Reiki, Coaching en Kindercoaching aanbied.

Verder heeft ze 2 keer met een team van 60 therapeuten op de Samenloop voor Hoop de Liemers gestaan om geld in te zamelen voor het KWF en gratis behandelingen te geven aan eregasten.

De opleiding tot Holistisch Therapeut is een op HBO niveau erkende 2-jarige opleiding tot therapeut waarin energetische behandelingen samengaan met een holistische aanpak – ook wel zijnsgerichte therapie genoemd. In de opleiding leer je gevorderd Reiki, magnetiseren en healing, loslaattechnieken, MIR-Methode, gesprekstechnieken & coaching vaardigheden, Psychosomatiek, Kernkwaliteiten en spiegelen, energiewerkmethodieken, basis in verlieskunde, Innerlijk Kindwerk, de basis in Karakterstructuren van Reich/Lowen en de kennis over wie je werkelijk bent (Gangaji, de diamant in jezelf). Je kunt daarna het derde jaar volgen als Reiki Trainer. Hier leer je Reiki cursussen geven.

Voor meer informatie over de opleidingen: www.zoma-opleidingen.nl.

Op 5 juni 2019 zal Marjolein een lezing en workshop geven over Reiki. Ze zal op deze avond uitleggen wat Reiki is, hoe je dit kan gebruiken voor jezelf en anderen. Tevens zal ze wat dingen leren om nog meer in balans te komen, rust te ervaren en het zelfhelend vermogen van het lichaam te activeren.
De avond is van 19.30 uur tot 21 uur. Je bent van harte welkom!
Toegang gratis en aanmelden verplicht via activiteitenbraamhuis@gmail.com of 0316-332111.

Bewaren

Bewaren

Bewaren