Thema-avonden

Het Braamhuis organiseert het hele jaar door thema-avonden. Tijdens deze avonden wordt een speciaal thema rond kanker uitgelicht door o.a. oncologen, gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen, maatschappelijk werkers of lotgenoten.

Hieronder vind je informatie over inhoud, data en tijden van de thema-avonden. Je kunt ook aangeven waarover je een thema-avond zou willen bijwonen. We proberen dit dan te organiseren.

Normaal worden de thema-avonden in het Braamhuis zelf georganiseerd. In verband met de corona-crisis zijn we genoodzaakt tijdelijk uit te wijken naar een alternatieve locatie waar meer bezoekers mogen worden ontvangen. Deze wordt bij de betreffende thema-avond vermeld.

Thema-avond Kanker en je relatie
Uitgesteld wegens corona. Voorjaar 2021, van 19.30 tot 21.30 uur op een nog nader te bepalen locatie
Spreker/trainer: Chris Zwerver

Thema-avond Mindfulness
Uitgesteld wegens corona. Voorjaar 2021, van 19.30 tot 21.30 uur op een nog nader te bepalen locatie
Spreker/trainer: Peter Haima

Deelnemen?

Voor deelname aan een thema-avond kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com Vermeld in deze email om welke thema-avond het gaat, uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Kanker en je relatie

“Toen de ziekte ons huis in kwam, verdween onze liefde door de voordeur.”

Het Braamhuis organiseert een interactieve informatieavond over de invloed van kanker op je relatie. Een onderwerp waar helaas veel mensen mee te maken krijgen. Je moet omgaan met het feit dat jij of je partner kanker hebt of hebt gehad. Daarnaast moeten waarschijnlijk behandelingen worden ondergaan, die lichamelijke en geestelijke gevolgen hebben. Hierdoor kan ook je (intieme) relatie beïnvloed worden. Onderzoek geeft aan dat 38%van de stellen die met kanker te maken krijgt zich zorgen maakt over de relatie. 67% geeft aan dat de intimiteit en seksualiteit slechter is geworden. Vaak gaat het om moeilijk bespreekbare onderwerpen, hoe sterk de band met je partner ook is. Hoe ga je daarmee om?
Spreker deze avond is Chris Zwerver, relatiecoach bij kanker. Hij vertelt tijdens deze avond over wat je kan doen om met elkaar in gesprek te (blijven) gaan. Maar ook over tegen welke problemen en onderwerpen je kunt aanlopen en hoe je daar samen mee kunt omgaan.
Na de inleiding van Chris wordt er met elkaar gesproken over wat je kan doen, wat je kan helpen als de gevolgen van kanker invloed krijgen/hebben op je relatie of op je seksleven.
Vanwege het intieme karakter van het onderwerp wordt het een gesprek in informele sfeer. Er is daardoor plaats voor maximaal 20 personen. Inloop vanaf 19.15 uur.

Mindfulness

De diagnose kanker heeft een grote impact op je leven en gaat gepaard met veel emoties zoals boosheid, verdriet en angst. Vaak begint de verwerking pas echt als de behandelingen zijn afgerond en het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk.
Een Mindfulness training leert je om zo goed mogelijk om te gaan met de gevolgen van de ziekte. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet en angst lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid. Hoe zorg je daarin goed voor jezelf?
Tijdens de thema avond zal je beter begrijpen wat Mindfulness is en wat het niet is. We doen Mindfulness oefeningen waarmee je zelf het effect van Mindfulness al kunt ervaren. Zo kun je een beter beeld vormen of deze training iets voor jou is.

De Mindfulness training bestaat al ruim 30 jaar en de effectiviteit om stress te verminderen is wetenschappelijk bewezen. De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2½ uur en één oefendag. Daarnaast oefen je thuis dagelijks 45 min. met behulp van audio opnames en een werkboek. Vele zorgverzekeraars vergoeden de kosten omdat deze training wordt gegeven door een erkende categorie 1 trainer.

Peter Haima is yoga & Mindfulness docent en medisch bioloog. In 2010 werd hij zelf getroffen door kanker. Na de behandeling in Rijnstate is hij gestart met het beoefenen van yoga & Mindfulness en ontdekte de helende kracht van deze Oosterse mind-body methodes. Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen ligt zijn hart nu bij het inspireren en trainen van mensen om op eigen kracht hun gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Meer informatie vind je op https://www.life-force.nl/ .Peter is opgeleid aan de Radboud universiteit en erkend als trainer bij de beroepsvereniging (VMBN).

Bewaren

Bewaren

Bewaren