Zondag matinee in het Braamhuis met Fado en koorzang

Gepubliceerd op mrt 1, 2023
Zondag matinee in het Braamhuis met Fado en koorzang

Het Braamhuis verzorgt zondag 26 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een concert met een combinatie van Portugese Fado en een aantal mooie liederen en meezingers, gezongen door het Braamhuiskoor “Hoop”.

Het Braamhuiskoor is 5 jaar geleden spontaan ontstaan vanuit het lotgenotencontact in ontmoeting met elkaar. De essentie is dan ook vooral het ontspannen samen zingen in een fijne sfeer en het samen zijn in het Braamhuis.

Het koor wordt begeleid op gitaar door Fransie Leenders en zij zingt al jaren Fado. Fado is het Portugese levenslied ontstaan in de arme wijken van Lissabon rond 1830. Het zijn liederen vol weemoed en heimwee die de gemoedstoestand van de ziel (saudade) weerspiegelen. Fransie Leenders wil het publiek deze middag graag meenemen in de intense bezieling en eenvoud van de Fado.

Kom gezellig luisteren onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is gratis en iedereen is welkom om op deze manier op een ontspannen manier kennis te maken met het Braamhuis. Aanmelden is wel gewenst; dat kan via : activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch 0316 332111.