Thema-avond over smaakverandering als gevolg van kanker

Gepubliceerd op sep 14, 2022
Thema-avond over smaakverandering als gevolg van kanker

Op dinsdagavond 27 september van 19.30- 20.30 uur wordt er in het Braamhuis in Zevenaar een thema avond georganiseerd over smaakverandering. De lezing wordt verzorgd door Marleen Breen, oncologie-diëtist in het Rijnstate.
Veel mensen krijgen te maken met smaakverandering. Nog vrij recent zijn de berichten over mensen die na een zware Covid-besmetting hiermee werden geconfronteerd. Wat als een boterham met kaas naar karton smaakt, als je steeds een metaalsmaak in je mond hebt of als je zelfs bijna niets proeft? Voor mensen die te maken hebben met kanker zal dit bekend voorkomen. Smaakverandering ten gevolge van kanker of de behandeling met chemotherapie of bestraling in het hoofd-halsgebied, komt vaak voor en is dikwijls een onderbelicht probleem. Onterecht, want dit probleem heeft een grote impact.
Op deze avond in het Braamhuis zullen de oorzaken, diverse vormen en gevolgen van smaakverandering aan bod komen. Daarnaast worden er tips gegeven hoe je om kunt gaan met een veranderde smaak. Er is uiteraard volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De thema-avond in het Braamhuis is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, maar aanmelden is wel gewenst via email: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316-332111. Wilt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer inspreken en ons vertellen met hoeveel personen u komt.