Opbrengst Nieuwjaarsduik in Giesbeek: 1500 euro voor het Braamhuis!

Gepubliceerd op jan 17, 2023
Opbrengst Nieuwjaarsduik in Giesbeek: 1500 euro voor het Braamhuis!

De Nieuwjaarsduik in Giesbeek, georganiseerd door de Watersportvereniging in Giesbeek, heeft bijna 1500 euro aan donaties voor het Braamhuis opgeleverd. Zelfs de organisatoren, onder leiding van Tony Ashek, waren blij verrast met dit resultaat.

Het was dan ook een prima initiatief om de Nieuwjaarsduik in Giesbeek nieuw leven in te blazen. En met succes; ongeveer 75 deelnemers waagden het aan om aan het strand van de Giese Kop het koude water in te rennen, nadat ze eerst een prima warming-up onder leiding van Anke IJsveld hadden ondergaan.

Veel deelnemers maakten gebruik van de mogelijkheid om via een QR-code aan het Braamhuis of aan Pink Ribbon te doneren, of stopten contact geld in een doos die daarvoor was klaargezet in de aanmeldingstent. Die doos werd vandaag overhandigd aan onze organisatie en een glimmende penningmeester van het Braamhuis mocht de inhoud optellen bij het geld dat al digitaal was overgemaakt.

Tony Ashek heeft ons verteld dat er nog meer initiatieven worden ontplooid om in de omgeving van de Giese Kop mensen sportief bezig te laten zijn. Ook voor mensen uit onze doelgroep. We wensen hem heel veel succes en zien uit naar deze ideeën, zodat we in goede samenwerking oude én nieuwe gasten van het Braamhuis mooie activiteiten kunnen aanbieden.

Tony Ashek overhandigd de doos met inhoud aan onze penningmeester Aad Kwant.