Wie binnenstapt in het Braamhuis maakt als eerste kennis met een van de gastvrouwen. Je wordt warm ontvangen door een of twee gastvrouw(en).

Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar! Wees welkom in het Braamhuis!

Mensen met kanker en hun naasten kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten. 

Een bezoek aan het Braamhuis is gratis. Men kan binnenlopen zonder afspraak en zonder verwijsbrief.

Elke dinsdag woensdagochtend en donderdag staan deuren open voor een kopje koffie/thee. Voor mensen die kanker hebben en er juist van genezen zijn, hun familieleden en naasten en nabestaanden.Woensdagmiddag is een speciale middag voor de jeugd (vanaf 15.00-tot 17.30).

De gast staat centraal!

Tijden inloop

Di          10-16 uur
Woe      10-13 uur, voor de jeugd: vanaf 15.00-17.30
Do         10-16 uur

tijdens schoolvakantie regio Zuid gelden andere openingstijden:

di           10-14
woe       10-13, woe middag dicht
do          10-14

Psychosociale oncologische zorg

Psychosociale oncologische zorg richt zich nadrukkelijk niet op de medische kant van kanker maar focust op de kwaliteit van leven. Wat kwaliteit van leven inhoudt, kan voor ieder persoon en op elk moment verschillen. De een heeft behoefte aan ontspanning en afleiding, de ander is op zoek naar antwoorden op vragen rondom zingeving. Daarom leveren inloophuizen behoeftegerichte zorg.

Omdat veel mensen pas na afronding van het medische traject toe komen aan de emotionele verwerking, is deze zorg beschikbaar. Ook wanneer geen genezing meer mogelijk is, kan psychosociale oncologische zorg een grote steun zijn.

Kanker trekt niet alleen een zware wissel op het leven van de patiënt, maar ook op dat van familieleden, mantelzorgers en andere naasten. Vanzelfsprekend zijn ook zij van harte welkom in een inloophuis. Tot slot is er een groep mensen die een al dan niet genetische aanleg heeft voor het ontwikkelen van kanker. Zij zijn weliswaar (nog) niet ziek maar kunnen evengoed behoefte hebben aan informatie en een luisterend oor.