Mensen vertellen… Elly Hopstaken

Gepubliceerd op mei 22, 2013
Mensen vertellen… Elly Hopstaken

Toen ik via via hoorde dat er een inloophuis voor kanker en ex-kanker patiënten kwam, was ik heel benieuwd. Toen het Braamhuis in november werd geopend, was ik ook aanwezig. Het voelde gelijk goed. De eerste kennismaking was op een maandagavond, het inloopcafe. Ik ben samen met mijn man gegaan. Het was of er een warme deken over je heen werd geslagen. De ontvangst was hartverwarmend. Mijn man vindt het ook fijn om af en toe zijn verhaal kwijt te kunnen. Voor mij kwam het Braamhuis precies op het juiste moment. Ik ben 3 jaar geleden door borstkanker aan beide kanten getroffen. In het begin krijg je veel aandacht. Maar na verloop van tijd zwakt die aandacht af en val je
in een diep gat. De buitenwereld ziet je weer fietsen met een gezond blosje, maar dat blosje wordt veroorzaakt door medicijnen die ik nog 5 jaar moet slikken en dat weten zij niet. Ze zeggen: “Kijk met Elly gaat het weer goed.” Maar van binnen zit het nog lang niet goed. Je zit in dat diepe gat en je hebt verder buiten je familie niemand waar je
terecht kan. Door mijn ziekte en de beperkingen die ik erbij heb, ben ik mijn werk ook kwijt. In het Braamhuis zijn er mensen met een luisterend oor. Daar voel ik mij geen patiënt. Ik heb inmiddels al vele bezoeken en workshops gevolgd in het Braamhuis. Dat is telkens weer geweldig. Onder het genot van een bakje koffie of thee, met altijd een lekker koekje, heerst er een ongedwongen sfeer. De gastvrouwen zijn stuk voor stuk schatten. Ik kan mij voorstellen dat de drempel naar het Braamhuis voor sommigen hoog is. Maar ik heb dat absoluut niet zo ervaren. Het Braamhuis heeft mij een aangename invulling gegeven in mijn leven. Ik ben weer iemand. In één woord geweldig, dat een inloophuis zoveel met mij heeft gedaan. Dat had ik niet verwacht. Ik hoop nog heel lang van het Braamhuis te kunnen genieten.

3 Reacties

 1. Boudewijn
  31 mei 2013

  Mooi persoonlijk verhaal!

 2. Franny & Bert
  4 juni 2013

  Mooi gesproken Elly.
  moedig zoals jij met je ziekte bent omgegaan

 3. Franny & Bert
  4 juni 2013

  krachtige woorden van iemand die door een diep dal is gegaan.