Inloop

Wie binnenstapt in het Braamhuis maakt als eerste kennis met een van de gastvrouwen. Je wordt warm ontvangen door een of twee gastvrouw(en). Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar. Wees welkom in het Braamhuis.

Mensen met kanker en hun naasten kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten. 

Een bezoek aan het Braamhuis is gratis. Men kan binnenlopen zonder afspraak en zonder verwijsbrief.

Elke dinsdag,- woensdag, – en donderdagochtend staan deuren open voor een kopje koffie/thee. Woensdagmiddag is een speciale middag voor de jeugd.

De tijden van de inloopochtenden zijn i.v.m. de coronacrisis (tijdelijk) ingekort en we kunnen maximaal vier gasten tegelijk ontvangen. Alvorens ons te bezoeken, willen we u vragen uzelf telefonisch aan te melden via 0316 – 332 111. Dit om te voorkomen dat het aantal gasten en gastvrouwen tezamen het maximum van 6 personen overschrijdt. Bij aanmelding laten we u meteen weten of er plaats is om u te ontvangen.

Dinsdag             10-12 uur
Woensdag         10-12 uur, de middag is gereserveerd voor jeugdige gasten, vanaf 15.00 uur
Donderdag         10-12 uur

Tijdens de feestdagen is het Braamhuis gesloten van maandag 21 december t/m maandag 4 januari 2021.

tijdens schoolvakanties regio Zuid gelden andere openingstijden.

Het Braamhuis organiseert diverse activiteiten.

Er zijn (vaste) wekelijkse activiteiten, relaxochtenden en yoga, massages, creatieve activiteiten en activiteiten speciaal voor de jeugd. Woensdagmiddag is de jeugdmiddag. In verband met de coronacrisis is de deelname aan een aantal activiteiten eveneens beperkt tot maximaal vier personen en zijn sommige activiteiten tijdelijk niet mogelijk. Neem contact met ons op als u op de hoogte wilt blijven van het actuele aanbod.

Deelnemen?

Voor deelname aan het najaarsprogramma kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com Vermeld in deze email om welke activiteit het gaat, uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Najaarsprogramma 2020

Cursus Mindwalking
Op woensdag 2, 9, 16, 23 en 30 september van 10.00 trot 12.00 uur met Béate Lenderink. Eigen bijdrage: 1 strip of €. 2,50 per keer

Ga je mee wandelen, met oog voor jezelf en de natuur om je heen? Met Béate trekken we gezamenlijk naar buiten om wandelen te combineren met invloeden uit Tai Chi, Yoga, Mindfulness en Meditatie. Hierdoor zal je je beter gaan ontspannen en je fitter en energieker gaan voelen.
In deze 5 -dagen cursus met verdiepende thema’s loop je jezelf naar meer balans. Mind-Walk® is toegankelijk voor iedereen! Je hoeft dus niet erg lenig of heel sportief te zijn.

Wat heb je nodig? Een gezonde dosis goede zin, makkelijk zittende kleding en een paar sportieve lichtgewicht schoenen.

Eventueel een regenjack en een flesje water.

Om 10.00 uur starten we met een kopje koffie of thee in Het Braamhuis. We verzamelen om 10.15 buiten voor de wandeling.

Rond 11.30 zijn we weer terug en is er nog gelegenheid om even na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Het gaat altijd door, tenzij de weersomstandigheden onveilig zijn.

Reikibehandeling in het Braamhuis
Vanaf donderdag 3 september iedere twee weken, van 10.00 tot 12.00 uur in het Braamhuis, door vrijwilligers van Stichting ZoMa – Spread the Love
Eigen bijdrage: 1 strip of €. 2,50 per keer

Reiki is een hele zachte methode, die heling en ontspanning biedt. Door de handen op of boven het lichaam te plaatsen, geeft de Reiki-behandelaar liefdevolle energie door. Deze energie zorgt er voor dat het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en dat degene die de behandeling ontvangt, een diep gevoel van ontspanning ervaart.
Sommige mensen ervaren dit tijdens een Reiki behandeling als een warm, tintelend gevoel op de plek waar de handen van de behandelaar zijn. Reiki is een heerlijke methode om je weer even heerlijk rustig en zorgeloos te voelen.
Vanaf donderdag 3 september bieden de vrijwilligers van Stichting ZoMa – Spread the Love om de week gratis Reiki behandelingen aan in Het Braamhuis. Deze vrijwilligers hebben allen een gedegen training gehad om Reiki te mogen geven en staan met liefde voor iedereen in Het Braamhuis klaar.


Stichting ZoMa – Spread the Love is een initiatief van Marjolein Berendsen, oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Haar missie is het verspreiden van licht en liefde, en het liefdevol begeleiden van kwetsbare doelgroepen hoort daar ook bij.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren