Inloop

Wie binnenstapt in het Braamhuis maakt als eerste kennis met een van de gastvrouwen. Je wordt warm ontvangen door een of twee gastvrouw(en). Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar. Wees welkom in het Braamhuis.

Mensen met kanker en hun naasten kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten. 

Een bezoek aan het Braamhuis is gratis. Men kan binnenlopen zonder afspraak en zonder verwijsbrief.

Het Braamhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn de inloopochtenden in het Braamhuis van 10.00 tot 12.00 uur. 

Het Braamhuis organiseert diverse activiteiten.

Er zijn (vaste) wekelijkse activiteiten, aangename zorgochtenden en yoga, massages, creatieve activiteiten en activiteiten speciaal voor de jeugd. Woensdagmiddag is de jeugdmiddag. Neem contact met ons op als u op de hoogte wilt blijven van het actuele aanbod.

Deelnemen?

Belangrijk: Voor deelname aan een of meerdere activiteiten wordt aangeraden dat je jezelf van tevoren aanmeld, zodat je zeker bent van deelname. Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111. Vermeld in deze email om welke activiteit het gaat, jouw naam, jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Vaste activiteiten: januari – juni 2023

Dinsdag van 10.00 uur – 16.00 uur Breicafé en inloop

1ste dinsdag van de maand van 10.00 uur – 12.00 uur (7 februari / 7 maart / 4 april / 2 mei / 6 juni) workshop kaarten maken o.l.v. Annelies Proost. Vind je het leuk om kaarten te maken, kom dan naar deze gezellige workshop.

Iedere woensdag van 10.00 uur – 13.00 uur Aangename zorgochtend en inloop
o.a. voetreflex, shiatsu, etc. Voor meer informatie: zie verder op deze pagina.

Woensdag: Braamhuis koor 1x/2 weken van 10.00 uur – 12.00 uur
11 januari, 25 januari, 8 februari, 22 februari, 8 maart, 22 maart, 5 april,
19 april, 3 mei,17 mei, 31 mei, 14 juni en 28 juni

Donderdag van 10.00 uur – 16.00 uur inloop  en activiteiten

Reiki 1x per 2 weken (12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april, 4 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni)

Vrij schilderen van 10.00 uur – 12.00 uur, of van 13.30 tot 15.30 uur, per keer nader af te spreken.

Mahjong 1x per 2 weken van 13.30 uur – 16.00 uur (12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart, 6 april, 20 april, 4 mei, 1 juni, 15 juni en 29 juni)

Voor alle workshops, Voetreflex, Shiatsu, Reiki etc.
geldt een bijdrage van € 5,00 of 2 strippen.

Vanaf medio maart wordt gestart met yoga lessen.

Extra Workshops en activiteiten

Donderdag 23 maart: Filmvoorstelling in het Braamhuis

In samenwerking met SkoopMobiel (bioscoop op locatie) draait er ’s avonds in Het Braamhuis een gigantisch leuke, komische, maar ook wel ontroerende film.

Vijf gepensioneerde vrienden verschillen van elkaar qua karakter. Alle vijf worden ze een dagje ouder en besluiten hun oude dag samen door te brengen. Sterker nog: ze gaan in één huis samenwonen! Een vrolijke en ontroerende Franse komedie over vriendschap en de kunst van het leven. Aanvang 19.30 uur. Toegang gratis. Aanmelden kan tot dinsdag 21 maart 2023.

26 maart: Zondag matinee in het Braamhuis met Fado en koor

Het Braamhuis verzorgt zondag 26 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een concert met een combinatie van Portugese Fado en een aantal mooie liederen en meezingers, gezongen door het Braamhuiskoor “Hoop”.

Kom gezellig luisteren onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is gratis en iedereen is welkom om op deze manier op een ontspannen manier kennis te maken met het Braamhuis. Aanmelden is wel gewenst; dat kan via : activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch 0316 332111.

Donderdag 30 maart: workshop Paasbloemstuk maken o.l.v. Annelies Proost

 

Donderdag 13 april van 13.30 uur – 15.30 uur Moodboard makeno.l.v. Ria Oostendorp Kosten € 5,00 of 2 strippen

Afmeting moodboard is 60×50 cm op een canvas doek of diverse andere afmetingen. Een moodboard is een visualisatie van ideeën, gedachten en sfeer ontwerpen. Wat heeft je bezig gehouden? Waar wordt je gelukkig van?

Alle materialen zijn aanwezig, maar je mag hiervoor ook zelf verzamelen stofjes, kralen, lint, wol, oude foto’s, droogbloemen, broderie of behang. Teksten, gedichten etc. uit tijdschriften of iets dergelijks.

We starten met een leeg wit vlak wat eerst in kleur wordt gebracht met verf als achtergrond. Bedenk welke kleur het best bij je past.

Stap 1:een tekening van contouren maken met potlood of krijt van een voorwerp, beeltenis, maak een foto van een afbeelding. Neem het gerust mee. Als je met papier werkt ga je scheuren dan ontstaat er een vloeiende overgang. Stap 2 Ordenen en kiezen. Vlakverdeling maken. Stap 3 Plakken met dubbelzijdig plakband voor de stofjes en lijm voor het papier. Let goed op de uitstraling en kleur. Ga hiermee aan de slag. Denk aan de  “gewoon beginnen tips” en laat het idee dat het perfect moet zijn los.

Donderdag 20 april van 10.00 uur – 12.00 uur Workshop fotoboekje maken
o.l.v. Annelies Proost

Vandaag gaan we een fotoboekje maken van linnenkarton met designpapier. Je mag zelf kiezen welk designpapier je gaat gebruiken, er is keuze genoeg. Ook kan je een paar foto’s meenemen, maar die kan je ook later nog toevoegen. Het fotoboekje kan verder nog worden verfraaid met kantjes, lintjes of uitgesneden mallen bijvoorbeeld labels of vlinders. Kosten € 5,00 of 2 strippen

De Aangename Zorgochtend

Iedere woensdagmorgen van 10.00-12.00 uur kun je in het Braamhuis deelnemen aan een aangename zorgochtend, onder leiding van Geraldine van Hal. met o.a. massage, Shiatsu en voetreflextherapie. Reiki-behandelingen worden gegeven op donderdag. De eigen bijdrage voor alle behandelingen is 2 strippen per keer.

Wat is Reiki?
Reiki is een hele zachte methode, die heling en ontspanning biedt. Door de handen op of boven het lichaam te plaatsen, geeft de Reiki-behandelaar liefdevolle energie door. Deze energie zorgt er voor dat het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en dat degene die de behandeling ontvangt, een diep gevoel van ontspanning ervaart.
Sommige mensen ervaren dit tijdens een Reiki behandeling als een warm, tintelend gevoel op de plek waar de handen van de behandelaar zijn. Reiki is een heerlijke methode om je weer even heerlijk rustig en zorgeloos te voelen.

Voor meer informatie: https://www.zoma-opleidingen.nl/reiki-cursussen/

De Reiki behandeling is één keer in de 14 dagen en gaat weer van start op donderdag 10 februari. Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Wat is Voetreflextherapie?
Voetreflextherapie is een effectieve voetmassage die invloed heeft op zowel het lichaam, de geest en de ziel.
Op de voet bevinden zich punten (reflexzones) die in verbinding staan met organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in het hele lichaam. Het masseren van deze punten op de voet werkt ontspannend en geeft, in de lichaamsdelen die ermee verbonden zijn, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
Voetreflexmassage biedt geen genezing van kanker, maar uit onderzoek is gebleken dat de ontspanning die het met zich meebrengt, pijn, angst en bijwerkingen van medicatie kan verminderen en dat mensen er meestal beter door kunnen slapen.
Bij het Braamhuis kunt u kennismaken met de voetreflexmassage die gericht is op totale ontspanning en (indien u dit wenst) ondersteuning bij de verwerking van het ziekteproces. De massage wordt verzorgd door Martine Suurmond.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een eeuwenoude therapie en gebaseerd op de Chinese en Japanse filosofie. Met duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op zogenaamde acupressuurpunten.
De therapie en massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt de massage voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen zodat de energie beter kan stromen.
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (shi: vinger en atsu: druk).
In ons lichaam lopen meridianen waar onze levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Wanneer deze energie in balans is, zullen er geen klachten zijn. Maar bij verstoringen van deze energie kunnen er klachten optreden.
Wanneer op één plek in uw lichaam een verstoring optreedt, heeft dit gevolgen voor andere delen van uw lichaam of geest. In de praktijk zijn er maar weinig klachten die niet met behulp van Shiatsu verlicht of verholpen kunnen worden. In welke mate shiatsutherapie effectief is, is afhankelijk van hoe lang de klacht al bestaat en van u als persoon zelf.
Daarom kijken wij niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar de persoon achter de klacht, naar zijn of haar leefstijl en leefomgeving .
Voor meer informatie: https://shiatsupraktijkivdw.nl/

Thema avonden en lezingen

Dinsdag  4 april: Werken met en na kanker

Na kanker het (werkende) leven weer oppakken is niet vanzelfsprekend. Ervaringsdeskundige re-integratiecoaches Dyon Klaassen en Pieternel Reijntjens van de organisatie Stap Nu nemen je tijdens de sessie op dinsdag 4 april 2023 mee in het thema kanker en werk. Hierbij gaan zij in op de volgende onderwerpen:

  • Wat komt er op iemand af en waar heb je mee te maken na de diagnose kanker?
  • Welke specifieke thema’s spelen er bij verzuim en re-integratie?
  • Welke meerwaarde biedt een gespecialiseert re-integratiebureau?
  • Hoe om te gaan met de WIA (keuring)?
  • Kanker en Werk; wat werkt? 

Aanvang 19.30 uur. Tussentijds of na afloop is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Dyon en Pieternel heten je van harte welkom. Toegang is gratis, aanmelden kan tot vrijdag 31 maart a.s.