Inloop

Wie binnenstapt in het Braamhuis maakt als eerste kennis met een van de gastvrouwen. Je wordt warm ontvangen door een of twee gastvrouw(en). Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar. Wees welkom in het Braamhuis.

Mensen met kanker en hun naasten kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten. 

Een bezoek aan het Braamhuis is gratis. Men kan binnenlopen zonder afspraak en zonder verwijsbrief.

Het Braamhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur

Het Braamhuis organiseert diverse activiteiten.

Er zijn (vaste) wekelijkse activiteiten, zorgochtenden en yoga, massages, creatieve activiteiten en activiteiten speciaal voor de jeugd. Woensdagmiddag is de jeugdmiddag. Neem contact met ons op als u op de hoogte wilt blijven van het actuele aanbod.

Deelnemen?

Voor deelname aan een of meerdere activiteiten kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111. Vermeld in deze email om welke activiteit het gaat, uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Vaste activiteiten: februari t/m juni 2022

Vanaf mei 2022 op de eerste dinsdag van de maand
Workshop kaarten maken o.l.v. Annelies Proost
Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen

Woensdagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur
Zorgochtend met o.a. Voetreflexmassage of Shiatsu
Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen

Dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.15 uur: onder leiding van Maike Knispel kunnen er Yogalessen gevolgd worden op dinsdag 10,17,24 en 31 mei en op dinsdag 28 juni en 5 juli 2022. De lessen zijn van 10.00-11.15 uur. Eigen bijdrage: 2 strippen of € 5,00 per les.

Vanaf 9 maart 2022 eens in de twee weken, koor o.l.v. Fransie Leenders
Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Donderdagmorgen van 10.00 uur -12.00 uur
Vanaf 24 februari 2022, eens in de twee weken, Reiki behandeling door Reiki behandelaars Rens 0f Hanneke van Zoma Westervoort
Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen

Donderdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur
Vanaf 10 februari 2022, eens in de twee weken, Mahjong o.l.v. Jose Emaus
Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Vanaf 16 maart 2022, eens in de twee weken, vrij schilderen
Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Extra Workshops en activiteiten

Workshop huidverzorging voor vrouwen in het oncologie traject

Door Sandra Hendriks, schoonheidsspecialiste

Op donderdag 9 juni 2022 is er van 10.00 uur – 12.00 uur een workshop huidverzorging voor vrouwen in het oncologie traject. Sandra Hendriks legt uit hoe je op een zachte manier de huid kunt verzorgen en vertelt over huidverzorging met betrekking tot de zon. Alles in een ontspannen sfeer waarbij we gezamenlijk de huid gaan reinigen, peeling, masker, met een hypoallergeen product dat specifiek geschikt is voor oncologie patiënten. Alles stap voor stap, met de nodige uitleg. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan Sandra.

Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen.  Aanmelden via: activiteitenbraamhuis@gmail.com  of telefonisch via 0316 332111

 

Wandelen met een gastvrouw

Wil je een ontspannende wandeling maken met een van onze gastvrouwen? Dat kan. Zowel een-op-een als in een groepje. Startpunt kan het Braamhuis zijn, maar ook andere vertrek- en aankomstpunten zijn in onderling overleg mogelijk.

 

 

Zorgochtend

Iedere woensdagmorgen van 10.00-12.00 uur kun je in het Braamhuis deelnemen aan een zorgochtend, onder leiding van Geraldine van Hal.
met o.a. massage, Shiatsu en voetreflextherapie. Reiki-behandelingen worden gegeven op donderdag. De eigen bijdrage voor alle behandelingen is 2 strippen per keer.

Wat is Reiki?
Reiki is een hele zachte methode, die heling en ontspanning biedt. Door de handen op of boven het lichaam te plaatsen, geeft de Reiki-behandelaar liefdevolle energie door. Deze energie zorgt er voor dat het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en dat degene die de behandeling ontvangt, een diep gevoel van ontspanning ervaart.
Sommige mensen ervaren dit tijdens een Reiki behandeling als een warm, tintelend gevoel op de plek waar de handen van de behandelaar zijn. Reiki is een heerlijke methode om je weer even heerlijk rustig en zorgeloos te voelen.

Voor meer informatie: https://www.zoma-opleidingen.nl/reiki-cursussen/

De Reiki behandeling is één keer in de 14 dagen en gaat weer van start op donderdag 10 februari. Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Wat is Voetreflextherapie?
Voetreflextherapie is een effectieve voetmassage die invloed heeft op zowel het lichaam, de geest en de ziel.
Op de voet bevinden zich punten (reflexzones) die in verbinding staan met organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in het hele lichaam. Het masseren van deze punten op de voet werkt ontspannend en geeft, in de lichaamsdelen die ermee verbonden zijn, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
Voetreflexmassage biedt geen genezing van kanker, maar uit onderzoek is gebleken dat de ontspanning die het met zich meebrengt, pijn, angst en bijwerkingen van medicatie kan verminderen en dat mensen er meestal beter door kunnen slapen.
Bij het Braamhuis kunt u kennismaken met de voetreflexmassage die gericht is op totale ontspanning en (indien u dit wenst) ondersteuning bij de verwerking van het ziekteproces. De massage wordt verzorgd door Martine Suurmond.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een eeuwenoude therapie en gebaseerd op de Chinese en Japanse filosofie. Met duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op zogenaamde acupressuurpunten.
De therapie en massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt de massage voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen zodat de energie beter kan stromen.
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (shi: vinger en atsu: druk).
In ons lichaam lopen meridianen waar onze levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Wanneer deze energie in balans is, zullen er geen klachten zijn. Maar bij verstoringen van deze energie kunnen er klachten optreden.
Wanneer op één plek in uw lichaam een verstoring optreedt, heeft dit gevolgen voor andere delen van uw lichaam of geest. In de praktijk zijn er maar weinig klachten die niet met behulp van Shiatsu verlicht of verholpen kunnen worden. In welke mate shiatsutherapie effectief is, is afhankelijk van hoe lang de klacht al bestaat en van u als persoon zelf.
Daarom kijken wij niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar de persoon achter de klacht, naar zijn of haar leefstijl en leefomgeving .
Voor meer informatie: https://shiatsupraktijkivdw.nl/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Thema bijeenkomsten

De thema-avonden in het Braamhuis zijn gratis toegankelijk voor alle belangstellenden, maar aanmelden is wel gewenst via email: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316-332111. Wilt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer inspreken en ons vertellen met hoeveel personen u komt.