Inloop

Wie binnenstapt in het Braamhuis maakt als eerste kennis met een van de gastvrouwen. Je wordt warm ontvangen door een of twee gastvrouw(en). Het Braamhuis biedt een prettige plek voor lotgenotencontact, informatie en activiteiten. Een positieve plek waar je ontdekt wat je juist wél kan. Een plek waar de mens centraal staat, niet de ziekte.

Kom gewoon eens binnenlopen voor een kopje koffie of doe mee met een van de activiteiten. Onze gastvrouwen staan voor iedereen klaar. Wees welkom in het Braamhuis.

Mensen met kanker en hun naasten kunnen zonder afspraak binnenlopen voor een kopje koffie en om hun verhaal te doen, deel te nemen aan een ontspannende of creatieve activiteit of in contact te komen met lotgenoten. 

Een bezoek aan het Braamhuis is gratis. Men kan binnenlopen zonder afspraak en zonder verwijsbrief.

Het Braamhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 10.00 tot 13.00 uur. Tijdens de zomervakantie zijn de inloopochtenden in het Braamhuis van 10.00 tot 12.00 uur.

Het Braamhuis organiseert diverse activiteiten.

Er zijn (vaste) wekelijkse activiteiten, zorgochtenden en yoga, massages, creatieve activiteiten en activiteiten speciaal voor de jeugd. Woensdagmiddag is de jeugdmiddag. Neem contact met ons op als u op de hoogte wilt blijven van het actuele aanbod.

Deelnemen?

Voor deelname aan een of meerdere activiteiten kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316 332111. Vermeld in deze email om welke activiteit het gaat, uw naam, uw adres, e-mailadres en telefoonnummer.

Vaste activiteiten: september t/m december 2022

Vanaf 6 september 2022 op de eerste dinsdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur: Workshop kaarten maken o.l.v. Annelies Proost. Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen.

Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur Handwerken. Eigen bijdrage 1 strip per keer.

Woensdagmorgen van 10.00 uur – 13.00 uur: Zorgochtend met o.a. Voetreflexmassage of Shiatsu. Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen per behandeling

Vanaf 7 september 2022, eens in de twee weken, koor o.l.v. Fransie Leenders
Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip.

Donderdagmorgen van 10.00 uur -12.00 uur
Vanaf 8 september 2022, eens in de twee weken, Reiki behandeling door Reiki behandelaars Rens of Hanneke van Zoma Westervoort. Eigen bijdrage € 5,00 of 2 strippen per behandeling

Donderdagmiddag van 14.00 uur – 16.00 uur: Vanaf 8 september, eens in de twee weken, Mahjong o.l.v. Jose Emaus. Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Vanaf 1 september 2022, eens in de twee weken, vrij schilderen. Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip.

Extra Workshops

Donderdag 13 oktober: Huidverzorging  voor vrouwen in het oncologie traject 10.00 uur – 12.00 uur. Bijdrage 5,00 Euro of 2 strippen. Door Sandra Hendriks schoonheidsspecialiste. Sandra gaat uitleggen hoe je op een zachte manier de huid kunt verzorgen en vertelt over huidverzorging met betrekking tot de zon. Alles in een ontspannen sfeer waarbij we gezamenlijk de huid gaan reinigen, peeling, masker, met een hypoallergeen product dat specifiek geschikt is voor oncologie patiënten. Alles stap voor stap met de nodige uitleg. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen aan Sandra.

Donderdag 20 oktober: Herfstbloemstuk onder begeleiding van Ria Oostendorp 13.30 uur – 15.30 uur. Alle materialen zijn aanwezig om een leuk herfststuk te maken. Foto is een indicatie, ligt aan de materialen die op dat moment te koop zijn.Bijdrage 5,00 Euro of 2 strippen.

Dinsdag 15 november: Hartendoosje maken onder begeleiding van Annelies Proost 10.00 – 12.00 uur. Deze middag gaan we van designpapier een hartendoosje maken.
Je kunt zelf kiezen uit verschillende designpapier welke kleuren je het leukst vindt om mee te werken. Er is volop keuze!
Het doosje mag je afwerken met zelfgemaakte bloemen, labels of lintjes en kant.
Bijdrage 5,00 Euro of 2 strippen.

Donderdag 24 november: Chocoladeletter versieren onder begeleiding van Annelies Proost. 13.30 uur – 15.30 uur. We gaan een surprise maken van een chocoladeletter. Er is veel keuze uit designpapier om je surprise te maken. De buitenkant lijkt op een heerlijke chocolade reep. De binnenkant kun je versieren met verschillende bloemen, takjes, vlinders, labels, etc. die we gaan snijden uit snijmallen.
Erg leuk om iemand cadeau te doen in de decembermaand!
Bijdrage 5,00 Euro of 2 strippen

KERSTVIERING

Voor alle gasten van het Braamhuis.
De kerstviering is op dinsdag 13 december 2022 van 14.00-16.00 uur

Graag horen wij of je erbij kunt zijn. Aanmelden voor 1 december via mail:
activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch: 0316 332111

Donderdag 15 december: Kerstbloemstuk maken onder begeleiding van Ria Oostendorp. Een kerstkrans met bessen, kerstballetjes en groenmateriaal, met een windlicht erin of een grote kerstbal. 13.30 uur – 15.30 uur. Bijdrage 5,00 Euro of 2 strippen. Maximum deelname zes personen.

De Zorgochtend

Iedere woensdagmorgen van 10.00-12.00 uur kun je in het Braamhuis deelnemen aan een zorgochtend, onder leiding van Geraldine van Hal.
met o.a. massage, Shiatsu en voetreflextherapie. Reiki-behandelingen worden gegeven op donderdag. De eigen bijdrage voor alle behandelingen is 2 strippen per keer.

Wat is Reiki?
Reiki is een hele zachte methode, die heling en ontspanning biedt. Door de handen op of boven het lichaam te plaatsen, geeft de Reiki-behandelaar liefdevolle energie door. Deze energie zorgt er voor dat het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd en dat degene die de behandeling ontvangt, een diep gevoel van ontspanning ervaart.
Sommige mensen ervaren dit tijdens een Reiki behandeling als een warm, tintelend gevoel op de plek waar de handen van de behandelaar zijn. Reiki is een heerlijke methode om je weer even heerlijk rustig en zorgeloos te voelen.

Voor meer informatie: https://www.zoma-opleidingen.nl/reiki-cursussen/

De Reiki behandeling is één keer in de 14 dagen en gaat weer van start op donderdag 10 februari. Eigen bijdrage € 2,50 of 1 strip

Wat is Voetreflextherapie?
Voetreflextherapie is een effectieve voetmassage die invloed heeft op zowel het lichaam, de geest en de ziel.
Op de voet bevinden zich punten (reflexzones) die in verbinding staan met organen, klieren, zenuwen, botten en weefsels in het hele lichaam. Het masseren van deze punten op de voet werkt ontspannend en geeft, in de lichaamsdelen die ermee verbonden zijn, een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.
Voetreflexmassage biedt geen genezing van kanker, maar uit onderzoek is gebleken dat de ontspanning die het met zich meebrengt, pijn, angst en bijwerkingen van medicatie kan verminderen en dat mensen er meestal beter door kunnen slapen.
Bij het Braamhuis kunt u kennismaken met de voetreflexmassage die gericht is op totale ontspanning en (indien u dit wenst) ondersteuning bij de verwerking van het ziekteproces. De massage wordt verzorgd door Martine Suurmond.

Wat is Shiatsu?
Shiatsu is een eeuwenoude therapie en gebaseerd op de Chinese en Japanse filosofie. Met duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op zogenaamde acupressuurpunten.
De therapie en massage ontspant, versoepelt de spieren en bevordert de beweging van gewrichten. Ook zorgt de massage voor een goede circulatie van de bloed- en lichaamsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen zodat de energie beter kan stromen.
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk (shi: vinger en atsu: druk).
In ons lichaam lopen meridianen waar onze levensenergie (Qi) doorheen stroomt. Wanneer deze energie in balans is, zullen er geen klachten zijn. Maar bij verstoringen van deze energie kunnen er klachten optreden.
Wanneer op één plek in uw lichaam een verstoring optreedt, heeft dit gevolgen voor andere delen van uw lichaam of geest. In de praktijk zijn er maar weinig klachten die niet met behulp van Shiatsu verlicht of verholpen kunnen worden. In welke mate shiatsutherapie effectief is, is afhankelijk van hoe lang de klacht al bestaat en van u als persoon zelf.
Daarom kijken wij niet alleen naar de klacht zelf, maar ook naar de persoon achter de klacht, naar zijn of haar leefstijl en leefomgeving .
Voor meer informatie: https://shiatsupraktijkivdw.nl/

Thema avonden en lezingen

Thema-avond over prostaatkanker

Het Braamhuis organiseert op donderdag 24 november een thema-avond over prostaatkanker, in samenwerking met de Prostaatkankerstichting en Rijnstate. Deze avond wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in Het Braamhuis.

Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen. Bijna de helft van alle mannen tussen de 50 en 75 jaar krijgt de diagnose prostaatkanker. Vaak volgt behandeling door middel van een operatie, radiotherapie of hormonen. Bij de diagnose prostaatkanker kan plotseling het leven flink op z’n kop komen te staan. “Wat betekent het voor mij en mijn partner”, is een vraag die vaak aan de orde komt. Er wordt in een presentatie uitleg geven over wat prostaatkanker is, wat de diagnosemethode en de behandelmethodes zijn en de mogelijke gevolgen van deze ziekte. Daarbij zal ook aandacht worden besteed aan de vraag of vroege opsporing vanaf 50-jarige leeftijd met de behulp van een PSA-bepaling bij de huisarts zinvol is. Er is uiteraard volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

De avond is bedoeld voor mannen met of zonder prostaatkanker en hun naasten. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis, maar aanmelden is wel gewenst via email: activiteitenbraamhuis@gmail.com of telefonisch via 0316-332111. Wilt u bij geen gehoor uw naam en telefoonnummer inspreken en ons vertellen met hoeveel personen u komt.